Ekonomi

Türkiye’de riskli konutların güçlendirilmesi planlanıyor

Deprem Türkiye’nin gerçeğidir. Kurumlar da depremin zararlarını önlemek için çalışıyor.

Binaların depreme karşı güçlendirilmesinin önemi ve bunun önündeki engeller 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek çalıştayda tartışılacak.

İdari ve hukuki sakıncaların giderilmesi görüşülecek

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda konutların güçlendirilmesinin önündeki idari ve hukuki sorunların ortadan kaldırılması ele alınacak.

Yerel Yönetimler ve Güçlendirme

İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştay, “Yerel Yönetimler ve Güçlendirme”teması uygulanacaktır.

“Deprem konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye’de her türlü tesis, bina ve yapının depreme karşı güvenli ve sağlam hale getirilmesinin değerine işaret ederek, şunları kaydetti: Bunun için deprem mühendisliği ve malzeme teknolojilerinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bu konudaki farkındalığı artırmak için çalışıyoruz” dedi.terimini kullandı.

“Yapı güçlendirme önündeki engellere çözüm aranacak”

Türkiye’nin aktif bir deprem kuşağında olduğunu ve olası bir depremde özellikle İstanbul ve çevresinde büyük kayıp ve hasarların olacağının tahmin edildiğini kaydeden Türkkan, şu ifadeleri kullandı:

Binalarımızın depreme karşı güvenli hale getirilmesi ve olası hasarların önüne geçilmesi için idari ve yasal engeller kaldırılmalı ve zaman kaybedilmeden yapısal güçlendirme süreçleri hızlandırılmalıdır. Bu doğrultuda İstanbul’daki mevcut yapı stokunu da göz önünde bulundurarak belediyelerle iş birliği yapmak ve yapısal güçlendirmenin önündeki engellere çözüm aramak istiyoruz. Çalıştayı bu amaçla düzenliyoruz ve tüm paydaşlarımızı harekete geçirmek istiyoruz.

keskinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu